top of page
Zoeken
  • stijndecoene

SAFETY FIRST

Bijgewerkt op: 20 feb. 2019
safety first

Oolaboo-producten bestaan zo veel mogelijk uit voedende werkstoffen die vaak zowel gegeten als op de huid gebruikt kunnen worden, met als doel om de gezondheid van het totale lichaam en de huid te optimaliseren. Oolaboo gebruikt bijvoorbeeld in plaats van parabenen, conserveringsmiddelen die tevens gebruikt worden in voeding. Dat is wel een veilig idee! Ieder product is ontwikkeld met liefde en verrijkt met 100% dermatologisch geteste natuurlijke actieve nutriënten. Zo kun je altijd verzekerd zijn van een samenstelling zonder PEG, parabenen, minerale oliën, siliconen, sodium laureth sulfate en ftalaten. Oolaboo produceert dus alleen veilige producten zonder twijfelachtige stoffen.


PEG zijn emulgatoren die water verbinden met vet. Deze stoffen kunnen de huid te veel door­laatbaar maken, waardoor lichaamsvreemde stoffen het lichaam makkelijk kunnen binnen­dringen.

Parabenen daarentegen zijn conserveringsmiddelen en doden niet alleen bacteriën en schimmels, maar maken ook een eind aan alle enzymactiviteit in het product en maken dat het product langer houdbaar is. Helaas doden parabenen ook enzymen en vitaminen die in de crème aanwezig zijn. Bovendien hebben parabenen neveneffecten: ze werken ook door wanneer je het product op de huid aan hebt gebracht. Ze worden vervolgens door jouw huidweefsel geabsorbeerd, opgenomen in de bloedbaan en komen uiteindelijk in jouw vitale organen terecht. Parabenen hebben een chemische structuur die verrassend gelijk is aan oestrogeen. Te veel oestrogeen kan tot gewichtstoename, depressies, ziekte en geboorteaf­wijkingen leiden.


Minerale olie is een bijproduct van petroleum dat de huid omhult met een plasticachtig laag­je, waardoor het de poriën verstopt. Het verstoort de mogelijkheid van de huid om gifstoffen te elimineren, waardoor het acne en andere problemen kan veroorzaken. Het vertraagt de huidfunctie en celontwikkeling, wat resulteert in vroegtijdige huidveroudering. Wanneer het wordt opgenomen is het voor het lichaam onverteerbaar. Het komt in veel producten voor, baby-olie bestaat zelfs voor 100% uit minerale olie!


Siliconen zijn technisch gezien ‘natuurlijke’ producten verkregen uit zand, maar dat betekent niet dat deze goed zijn. Regelmatig gebruik kan leiden tot allergische reacties en gevoelighe­den. Het is niet verteerbaar en niet recyclebaar, dat betekent dus niet biologisch afbreekbaar! Synthetische siliconen oliën zijn huidonvriendelijk en laten, net als minerale oliën, een laagje op de huid achter dat jouw huid afsluit. Oolaboo investeert liever in nutriënten die wel werken. Zo bevatten onze huidverzorgingsproducten bijvoorbeeld hoge concentraties hyaluronzuur.

Ook ftalaten zijn chemische stoffen. Ftalaten kunnen in verband worden gebracht met ge­boorteafwijkingen, feminisering van babyjongens, lever- en nierschade en onvruchtbaar­heid. Ftalaten creëren ook dioxines die lucht, bodem en water vervuilen. Deze chemische stof dringt snel door in de huid en verspreidt zich over het hele lichaam. Ftalaten kunnen de hormoonhuishouding verstoren en zijn mogelijk kankerverwekkend.


Sodium laureth sulfate zit in veel shampoos en doucheschuim, het zorgt ervoor dat het goed schuimt. Het is een goedkope toevoeging en komt in grote hoeveelheden in een product voor. Het heeft een uitdrogend effect, veroorzaakt irritaties van de huid en kan zelfs leiden tot haaruitval.

Je lichaam kent het verschil! Natuurlijke stoffen worden snel en gemakkelijk door de huid opgenomen, omdat wij biologisch geprogrammeerd zijn om natuurlijke stoffen te herkennen. Synthetische stoffen proberen je lichaam voor de gek te houden. Omdat synthetische stoffen niet uit de natuur komen (er is nog nooit een appel in een laboratorium gemaakt) en geen deel uitmaken van een natuurlijk com­plex, beschouwt het lichaam ze als vreemde substanties en treedt ze daarom vaak tegemoet met een reactie.

Natuurlijke stoffen zijn louter en alleen afkomstig uit bronnen zoals groente, fruit en planten- en krui­denextracten. Synthetische stoffen daarentegen worden in laboratoria door middel van chemische processen verkregen, gewoonlijk uit basale chemische elementen.

49 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page